/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Fostele stewardese de la Alitalia s-au dezbrăcat în centrul Romei după ce compania și-a sistat activitatea

21 octombrie 2021, ora 19:20

Fostele stuwrdese a companiei aeriene Alitalia s-au dezbrăcat de uniforme până la lenjerie în semn de protest, după ce compania a fost cumpărată de ITA care a preluat doar trei mii din cei zece mii de angajați. Protestul a avut loc în centrul Capitalei Italiene, la Roma, informează Digi24.ro.

Italia Trasporto Aereo este noua companie care a preluat cursele Alitaliei. Potrivit sindicatelor italiene salariile oferite de noua companie angajaților a strânit nemulțumiri în rândul angajaților, deoarece salariile oferite de ITA sunt semnificativ mai scăzute decât cele ale fostei companii aeriene Alitalia. În acest context, au cerut guvernului italian condus de Mario Draghi să extindă ajutorul de șomaj la 5 ani.

„Ne-au jupuit. Astăzi, sau mai bine spus pe 15 octombrie, ne-au luat pielea de pe noi. A ne lua uniforma înseamnă a ne lua totul. Pentru noi această uniformă ne reprezintă în lume și am purtat-o mereu cu mare mândrie”, au declarat fostele însoțitoare de zbor, care au lucrat mulți ani pentru compania aeriană națională a Italiei.

50 de însoțitoare de bord s-au aliniat într-o piață din centrul Romei, și-au dat uniformele jos și și-au șters machiajul.  Prin aceste gesturi, femeile au vrut să arate impactul devastator pe care l-a avut desființarea companiei aeriene Alitalia.

„Suntem aici pentru a ne exprima în primul rând durerea, dar și solidaritatea față de toți colegii noștri, și cei care au fost primiți de ITA și care au fost obligați să semneze un contract umilitor”, a declarat o însoțitoare de zbor.

În ultimele săptămâni au avut loc mai multe proteste, organizate de foști angajați, față de felul în care au gestionat autoritățile desființarea companiei Alitalia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram