social

Noile mutații ale coronavirusului atacă populația tânără. Medic: „Avem pacienți de 22 și 23 de ani la terapie intensivă”

21 octombrie 2021, ora 23:08
Distribuie:

Noile mutații ale coronavirusului atacă din ce în ce mai mult populația tânără, deoarece virusul devine mai agresiv. Despre asta a anunțat Serghei Cobîlețchi, șef al departamentului reanimare și anestezie din cadrul Institutului de Medicină Urgentă la emisiunea „Cutia Neagră” din această seară de la TV8.

„La începutul pandemiei, zona de infectare era la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, iar tinerii se considerau apărați de acest virus. Astăzi, avem pacienți la terapie intensivă de 22 și 23 de ani care sunt într-o stare extrem de gravă. Sunt cazuri de infectare și la copii”, a declarat Serghei Cobîlețchi.

Potrivit lui, cetățenii trebuie să înțeleagă că neprotejarea împotriva virusului va aduce tot mai multe cazuri de infectare în rândul copiilor. De asemenea, Serghei Cobîlețchi a mai amintit și de dezinformările care apar în societate, menționând că astfel de probleme se transmit mult mai ușor către populație.

Iar Anatol Ciubotaru, fost director al Spitalului Republican, menționează că problema aceasta face parte „dintr-un război hibrid care este bine dirijat”.

„Cineva câștigă bani din aceste dezinformări. Oamenii sunt bulversați, autoritățile responsabile din țară ar trebui să blocheze aceste minciuni și să lupte cu ele, deoarece sunt foarte dăunătoare”, a declarat Anatol Ciubotaru.

Potrivit Ministerului Sănătății, Republica Moldova are o acoperire vaccinală în rândul cetățenilor de aproximativ 24%.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram