/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Margareta Cederfelt, președinta AP OSCE. Despre ce au discutat cei doi oficiali

missing
21 octombrie 2021, ora 18:56

În cadrul vizitei în Republica Elenă, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Margareta Cederfelt, președinta Adunării Parlamentare a OSCE (AP OSCE). Discuțiile s-au axat pe subiectele prioritare de pe agenda colaborării Parlamentului Republicii Moldova cu OSCE.

A fost făcut un schimb de opinii privind procesul de reglementare transnistreană și anume – asigurarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în stânga Nistrului, inclusiv dreptul la libera circulație spre și dinspre regiunea transnistreană.

A fost reiterată determinarea de a găsi căi pașnice pentru apropierea celor două maluri.

„Locuitorii de pe malul stâng al Nistrului sunt cetățeni ai Republicii Moldova, care trebuie să se bucure de aceleași drepturi”, a subliniat președintele Parlamentului.

De asemenea, oficialii au discutat situația pandemică. Igor Grosu a confirmat deschiderea autorităților Republicii Moldova de a oferi în continuare sprijin, vaccinuri și echipamente pentru susținerea eforturilor de combatere a pandemiei în stânga Nistrului.

Amintim că președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, participă la Conferința europeană a președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei, care are loc în zilele de 21 și 22 octombrie, la Atena, Grecia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram