Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, îi răspunde premierului Natalia Gavrilița, care a declarat că întreprinderea nu se ține de cuvânt și nu asigură presiunea necesară în rețeaua de gaze. Ceban a dat asigurări că va depune tot efortul necesar pentru a rezolva problemele în mod profesionist.

„Luarea deciziilor și asumarea responsabilității este obligația directă a oricărui lider. Nu am fugit niciodată de responsabilități”, a scris directorul Moldovagaz pe Facebook.

Amintim că prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că presiunea în rețeaua de transport a gazelor este la limita. Premierul susține că Moldovagaz nu se ține de cuvânt și nu asigură presiunea necesară în rețeaua de gaze

„Suntem impuși să ne mișcăm mai repede, urgent, pe planul de alternativă. Vreau să atenționez din start că în pofida utilizării unor proceduri excepționale de către guvernare, acestea sunt doar o soluție tehnică ce va permite să achiziționăm volumul necesar de gaze până la sfârșitul zilei de azi din surse alternative”, a spus Natalia Gavrilița.

Amintim că în Republica Moldova a fost instituită stare de alertă în sectorul energetic. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a spus că s-a trecut deja pe păcură, pentru a economisi din gaz.

Menționăm că astăzi, 22 octombrie, Guvernul a propus Parlamentului declararea stării de urgență în domeniul energeticii pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 30 de zile, 22 octombrie–20 noiembrie 2021.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!