/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Directorul Moldovagaz îi răspunde Nataliei Gavrilița: „Luarea deciziilor și asumarea responsabilității este obligația directă a oricărui lider”

missing
22 octombrie 2021, ora 12:10

Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, îi răspunde premierului Natalia Gavrilița, care a declarat că întreprinderea nu se ține de cuvânt și nu asigură presiunea necesară în rețeaua de gaze. Ceban a dat asigurări că va depune tot efortul necesar pentru a rezolva problemele în mod profesionist.

„Luarea deciziilor și asumarea responsabilității este obligația directă a oricărui lider. Nu am fugit niciodată de responsabilități”, a scris directorul Moldovagaz pe Facebook.

Amintim că prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că presiunea în rețeaua de transport a gazelor este la limita. Premierul susține că Moldovagaz nu se ține de cuvânt și nu asigură presiunea necesară în rețeaua de gaze

„Suntem impuși să ne mișcăm mai repede, urgent, pe planul de alternativă. Vreau să atenționez din start că în pofida utilizării unor proceduri excepționale de către guvernare, acestea sunt doar o soluție tehnică ce va permite să achiziționăm volumul necesar de gaze până la sfârșitul zilei de azi din surse alternative”, a spus Natalia Gavrilița.

Amintim că în Republica Moldova a fost instituită stare de alertă în sectorul energetic. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a spus că s-a trecut deja pe păcură, pentru a economisi din gaz.

Menționăm că astăzi, 22 octombrie, Guvernul a propus Parlamentului declararea stării de urgență în domeniul energeticii pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 30 de zile, 22 octombrie–20 noiembrie 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram