/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ România și-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. În ce zonă se află R. Moldova

22 octombrie 2021, ora 10:34

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) al României a actualizat lista țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova este menținută în zona roșie, rata de incidență fiind de 4,8 la o mie de locuitori, scrie Digi24.

În zona roșie au intrat:

  • Belgia, Austria, Grecia, Belarus și Jersey;

În zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Israel, Palestina, Insulele Feroe, Guyana, Bermuda, Saint Lucia și Saint Maarten;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Islanda și Azerbaidjan;

În zona verde au intrat:

  • Gabon, Guatemala, Botswana, Filipine și Leshoto.

Potrivit sursei citate, persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram