Mai multe cazuri de trafic ilicit de mărfuri au fost depistate de către angajații Serviciului Vamal timp de o săptămână. Patrupezii Serviciului Vamal au depistat trei cazuri de contrabandă cu țigări care urmau să ajungă pe piața neagră din Uninea Europenă.

Prin urmare, au fost ridicate peste o mie de pachete de țigări de diferite mărci care erau învelite în folie de aluminiu pentru a nu fi depistate în momentul scanării bagajului.

Reprezentanții Serviciului Vamal au mai deconspirat în acest timp și alte șapte tentative de transportare ilegală a mărfurilor fără acte de proveniență, printre acestea – instrumente electrice, biciclete, produse alimentare și produse chimice de uz casnic, accesorii auto etc.

Alte 11 cazuri de transportare a bunurilor nedeclarate, în cantități comerciale printre care:articole vestimentare, inclusiv de brand, componente pentru calculator, tehnică de uz casnic, piese auto  au fost raportate de funcționarii postului vamal Leușeni. La postul vamal Costești, angajații vamali au ridicat un lot de lănțișoare și pandantive de argint, pe care era aplicat titlul 925. Bijuteriile au fost depistate într-un microbuz care efectua cursa ocazională Republica Moldova – Marea Britanie.

Bunuri nedeclarate au fost depistate și la posturile vamale Giurgiulești 1, Chișinău 4(Poșta), Otaci, Comrat și Sănătăuca-Pod. Menționăm că, bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001, iar făptașii riscă amenzi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!