/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ Patrupezii Serviciului Vamal au depistat trei cazuri de contrabandă cu țigări pe Aeroportul de la Chișinău. Marfa era învelită în folie de aluminiu pentru a nu fi depistată la scanare

missing
22 octombrie 2021, ora 17:33

Mai multe cazuri de trafic ilicit de mărfuri au fost depistate de către angajații Serviciului Vamal timp de o săptămână. Patrupezii Serviciului Vamal au depistat trei cazuri de contrabandă cu țigări care urmau să ajungă pe piața neagră din Uninea Europenă.

Prin urmare, au fost ridicate peste o mie de pachete de țigări de diferite mărci care erau învelite în folie de aluminiu pentru a nu fi depistate în momentul scanării bagajului.

Reprezentanții Serviciului Vamal au mai deconspirat în acest timp și alte șapte tentative de transportare ilegală a mărfurilor fără acte de proveniență, printre acestea – instrumente electrice, biciclete, produse alimentare și produse chimice de uz casnic, accesorii auto etc.

Alte 11 cazuri de transportare a bunurilor nedeclarate, în cantități comerciale printre care:articole vestimentare, inclusiv de brand, componente pentru calculator, tehnică de uz casnic, piese auto  au fost raportate de funcționarii postului vamal Leușeni. La postul vamal Costești, angajații vamali au ridicat un lot de lănțișoare și pandantive de argint, pe care era aplicat titlul 925. Bijuteriile au fost depistate într-un microbuz care efectua cursa ocazională Republica Moldova – Marea Britanie.

Bunuri nedeclarate au fost depistate și la posturile vamale Giurgiulești 1, Chișinău 4(Poșta), Otaci, Comrat și Sănătăuca-Pod. Menționăm că, bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001, iar făptașii riscă amenzi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram