/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Luxemburgul a legalizat cultivarea canabisului în gospodării. Care este cantitatea permisă

22 octombrie 2021, ora 16:31

Luxemburgul este prima țară din Europa în care a  fost legalizată cultivarea și utilizarea canabisului. Anunțul a fost de către guvern care a accentuat că acestă decizie vine să țină utilizatorii departe de piața ilegală, informează The Guardian.

Conform legislației, persoanele cu vârsta de 18 ani și peste vor putea să cultive legal până la patru plante de canabis în gospodărie, pentru uz personal. Și comerțul de semnințe va fi permis, fără a fi limitată cantitatea de Tetrahidrocanabinol (THC), care este principalul component psihoactiv din canabis.

Și ministrul Justiției a venit cu o reacție în care a declarat că modificarea legiii va fi un prim pas spre schimbările privind producția și consumul de canabis.

„Ne-am gândit că trebuie să acționăm, avem o problemă cu drogurile și canabisul este drogul cel mai folosit și este o mare parte a pieței ilegale”, a spus Sam Tamson.

Cei care vor dori să cultive plantele, o vor putea face în interior sau în aer liber, pe balcon, terasă sau grădină cu respectarea numărului de plante. Cu toate acestea, se menține interzicerea consumului și trasportul de produse din canabis în public. Consumul și transportul unei cantități de până la 3 grame nu vor mai fi considerate infracțiuni, ci calificate contravențional.

Luxemburgul se va alătura Canadei, Uruguayului și celor 11 state americane în încălcarea convenției ONU privind controlul stupefiantelor, care obligă semnatarii să limiteze „exclusiv în scopuri medicale și științifice producția, fabricarea, exportul, distribuția de import, comerțul, angajarea și deținerea de droguri” inclusiv canabis.

Uruguay a devenit prima țară din lume care a creat o piață națională legală de marijuana atunci când a legalizat drogul în 2013, iar Canada a urmat exemplul în 2018.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram