Mai mulți oameni au aprins lumânări la Complexul Memorial „Eternitate”, unde autoritățile au deconectat astăzi „focul veșnic”, în legătură cu criza din sectorul energetic. Despre asta au anunțat autorii inițiativei într-o postare pe Facebook.

Aceștia menționează că au alocat din bugetul familiei o sumă de bani pentru a aprinde lumânări în locul focului veșnic.

„Cu siguranță nu e același lucru ca focul veșnic, dar ni se pare că focul ar trebui să ardă tot acolo, măcar ca simbol al faptului că în cele mai dificile momente ar trebui să rămânem oameni, să păstrăm amintirea generațiilor. Noi nu monopolizăm această inițiativă. Prin urmare, oricine se poate alătura”, se arată în mesajul postat Facebook.

În legătură cu criza din sectorul energetic înregistrată în Republica Moldova, la decizia Ministerului Apărării, alimentarea cu gaze naturale a Focului veșnic de la Complexul Memorial „Eternitate” a fost deconectată temporar, până la remedierea sistemului de injecție a gazelor.

Sursa foto: Facebook/Alexandra Batonova

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!