/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Moldovagaz a venit cu un mesaj după instituirea stării de urgență în energetică: „Asigurăm consumatorii țării că situația dificilă va fi depășită”

missing
22 octombrie 2021, ora 17:21

Moldovagaz a venit cu un mesaj adresat consumatorilor după instituirea stării de urgență în energetică pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Întreprinderea dă asigurări că situația dificilă cu aprovizionarea cu gaze va fi depășită.

„În pofida faptului că la ziua de astăzi sistemul de transport gaze naturale al Republicii Moldova funcționează la parametrii de presiune apropiate de cele critice, S.A. Moldovagaz continuă să asigure aprovizionarea cu gaze a tuturor consumatorilor din țară”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook Moldovagaz.

Reprezentanții întreprinderii au amintit că în istoria Republicii Moldova au existat deja perioade, în care presiunea gazului în sistem a fost mult mai scăzută, decât în prezent. Ei au precizat că în acele momente grele s-a făcut față situației, iar acest lucru se va întâmpla și acum.

Totodată, întreprinderile din grupul „Moldovagaz”, inclusiv operatorul sistemului de transport gaze, anunță că vor lucra în coordonare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. iar pe perioada Stării de Urgență vor acționa în concordanță cu situația și deciziile Comisiei pentru Situații de Urgență.

Menționăm că vineri, 22 octombrie, Parlamentul a votat pentru instituirea stării de urgență în sectorul energetic, după ce a fost convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, care a recomandat Guvernului declararea stării de urgență pentru a asigura securitatea energetică a țării. Aceasta a fost instituită pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu ziua de vineri, 22 octombrie și expiră în 20 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram