Moartea directoarei de imagine, Halyna Hutchins, împușcată de actorul Alec Baldwin, cu un pistol de recuzită care ar fi trebuit să aibă gloanțe albe, este cea mai recentă dintr-o serie de tragedii petrecute pe platourile de filmare de la Hollywood. Au existat mai multe cazuri în care membri ai echipelor de filmare, mai ales cascadori, au murit în timpul filmărilor. De asemenea, și actori cunoscuți au căzut victime unor accidente tragice, potrivit CNN, citat de Digi24

Brandon Lee

În 1993, actorul Brandon Lee filma scenele finale ale filmului „The Crow”, când a fost împușcat mortal cu un pistol de recuzită. Actorul Michael Massee, care juca rolul unui traficant de droguri în film, a tras în Lee în timpul unei scene cu o armă care fusese încărcată necorespunzător, potrivit datelor din anchetă.

Gloanțele oarbe au fost înlocuite cu vată de carton, dar un fragment de glonț s-a rupt și a rămas în armă.

Vârful acela de metal de la glonțul fals a lovit abdomenul lui Lee. Fiul renumitului actor și maestru al artelor marțiale Bruce Lee avea 28 de ani. Familia lui Lee a publicat o declarație după moartea lui Hutchins: „Ne gândim la familia Halynei Hutchins și a lui Joel Souza și la toți cei implicați în incidentul de pe platoul de filmare al Rust. Nimeni nu ar trebui să fie ucis vreodată de o armă pe un platou de filmare. Punct”.

Jon-Erik Hexum

Jon-Erik Hexum a devenit celebru în 1982, după ce a obținut rolul lui Phineas Bogg, personajul principal din serialul NBC „Voyagers!”. Actorul era o stea în ascensiune și a fost distribuit pentru a juca rolul lui Mac Harper, un agent CIA care se dădea drept model masculin în serialul TV „Cover Up”.

În timpul filmărilor, Hexum se juca cu un pistol de recuzită și s-a împușcat în cap.

Glonțul orb i-a împins o bucată de craniu în creier. Actorul a intrat în comă profundă și a fost deconectat de la aparate după o săptămână. Personajul său a fost eliminat ulterior din serial.

Vic Morrow

Victor Morrow a avut o carieră solidă ca actor și regizor când a început să joace în „Twilight Zone: The Movie” în 1982. Morrow juca rolul un rasist care este trimis înapoi în timp și plasat în situații în care este persecutat. Într-o scenă regizată de John Landis, actorul și doi copii actori, Myca Dinh Le, în vârstă de 7 ani, și Renee Shin-Yi Chen, în vârstă de 6 ani, erau filmați fugind dintr-un sat în timpul războiului din Vietnam, în timp ce un elicopter al armatei americane zbura deasupra lor.

Elicopterul s-a prăbușit în urma unei explozii pirotehnice și a aterizat peste Morrow, în vârstă de 53 de ani, și peste cei doi copii. Toți trei au murit în urma acestui incident.

Landis, pilotul și alte trei persoane au fost acuzați de omor din culpă. Toți au fost achitați însă, în urma procesului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!