/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Averea unui procuror anticorupție și cea a unui primar din suburbia Capitalei, în vizorul ANI. Inspectorii de integritate au soluționat și opt conflicte de interese

missing
25 octombrie 2021, ora 17:39

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat controlul averii pe numele unui procuror Anticorupție, unui primar din suburbia Capitalei și al unui primar din raionul Orhei. Controalele au fost începute în săptămână 18 – 22 octombrie 2021, iar informațiile au fost făcute publice pe site-ul instituției.

„În alte trei proceduri de control figurează un funcționar public din raionul Hâncești, care este verificat pentru un posibil conflict de interese, iar în două proceduri privind incompatibilități de funcție sunt vizați un primar din raionul Telenești și un consilier local din Pruteni, raionul Fălești”, se arată în nota emisă.

Totodată, au fost stabilite patru conflicte de interese, care au fost admise de către un șef de Direcție din cadrul Consiliului municipiului Chișinău, un primar și un fost primar din raionul Cimișlia, dar și de un director de grădiniță din raionul Soroca.

Inspectorii de integritate au aplicat o amendă de 3000 de lei în privința unui consilier local din Copceac UTA Găgăuzia pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale. Alte șase cauze contravenționale au fost pornite pentru nedepunerea și depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale. 

Astfel, un director de întreprindere municipală din UTA Găgăuzia, un primar din raionul Telenești, trei funcționari publici cu statut special din cadrul IP Fălești și un director de bibliotecă din suburbia Chișinăului sunt cercetați de inspectorii de integritate pentru încălcarea regulilor de depunere a declarațiilor și s-ar putea alege cu câte o amendă în acest sens.

De asemenea, inspectorii au soluționat opt conflicte de interese, iar direcția juridică a ANI a participat în 20 de ședințe de judecată pentru apărarea actelor de constatare.

Reprezentanții ANI au acordat 68 de consultații telefonice, dintre care opt apeluri au fost înregistrate la Linia Instituțională de Informare și au fost organizate patru instruiri pentru 640 de subiecți ai declarării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram