/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Curtea Constituțională a R. Moldova a semnat un memorandum de înțelegere cu Tribunalul Constituțional al Regatului Spaniei

25 octombrie 2021, ora 16:46

Președinta Curții Constituționale (CC) a Republicii Moldova, Domnica Manole, a semnat vineri, 22 octombrie, împreună cu președintele Tribunalului Constituțional al Regatului Spaniei, Juan José González Rivas, un memorandum de înțelegere între cele două instituții. Un anunț în acest sens a fost făcut de reprezentanții CC într-un comunicat de presă.

Memorandumul constă în asigurarea unui cadru de cooperare în domeniul dreptului constituțional.

„Acesta va permite, între altele, schimbul reciproc de informații și de experiență în domeniul justiției constituționale, dezvoltarea capacității instituționale prin intermediul vizitelor reciproce, a programelor de schimb profesional, a stagiilor de practică, a cursurilor profesionale, a seminarelor și a cercetărilor comune sau sprijinirea reciprocă la organizarea conferințelor, a congreselor, a seminarelor și/sau a altor activități privind chestiunile judecătorești și juridice de interes reciproc”, se arată în comunicatul emis.

Potrivit notei emise, bazele acestui memorandum au fost puse în luna iulie a anului curent, iar semnarea sa a avut loc la Madrid, prin amabilitatea Tribunalului Constituțional spaniol, în cadrul unei ceremonii transmise online.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram