/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Fost vicepreședinte de Parlament: Centrala de la Cuciurgan micșorează volumele de energie electrică livrată pe malul drept al Nistrului

missing
25 octombrie 2021, ora 11:11

Centrala termoelectrică de la Cuciurgan micșorează de astăzi volumele de energie electrică livrată pe malul drept al Nistrului. Despre asta scrie pe pagina sa de Facebook, Alexandru Slusari, fost vicepreședinte al Parlamentului, care susține că Cuciurganul ar avea avertizare în acest sens de la Tiraspoltransgaz. 

„Prin urmare, începând cu 25 octombrie va fi sporit importul energiei electrice din Ucraina, orientativ 2 milioane KWh/zi. Acest lucru deja îl puteți vedea în cifre pe pagina Moldelectrica la capitolul Starea sistemului energetic al Republicii Moldova. Deocamdată, nu este clar dacă aceasta energie electrică rămăne ca un împrumut sau partea ucraineană va cere un contract comercial de livrare, având în vedere incertitudinea situației cu gaze”, a menționat Slusari.

Vineri, Parlamentul Republicii Moldova a decretat stare de urgență în sectorul energeticii, în condițiile în care nu avem, deocamdată, un contract cu Gazprom, iar majoritatea întreprinderilor din țară au trecut pe păcură. Între timp, negocierile cu Rusia continuă, dar sunt departe de finalitate.

Presa rusă scrie că în timpul acestora, Gazprom ar fi propus R. Moldova gaz la un preț de piață, cu o reducere de 25 %. Delegația R. Moldova ar fi insistat, însă pe un preț de două ori mai mic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram