/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Primarul Capitalei vine cu noi atacuri adresate guvernării: „Mă sufoc să tac. Am așteptat că se vor maturiza și vor spune lucrurilor pe nume”

missing
25 octombrie 2021, ora 11:51

Primarul Capitalei, Ion Ceban a venit cu noi atacuri adresate guvernării. Acesta acuză noua conducere a țării că nu se descurcă cu gestionarea noului val al pandemiei și că nu oferă soluții concrete pentru depășirea crizei. Despre asta a declarat Ceban astăzi, 25 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă.

„Mă sufoc să tac și să văd cum oamenii buni nu se descurcă. Am tot așteptat să prindă la curaj și să spună lucrurilor pe nume. Credeam că vor ieși și își vor asuma lucruri importante și vitale pentru fiecare subiect”, susține primarul Chișinăului.

Ion Ceban a comentat și creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus din ultima perioadă.

„Cazurile de coronavirus sunt în creștere alarmantă în Republica Moldova, inclusiv în municipiul Chișinău. Dacă vom continua cu această cifră zilnică de îmbolnăviri, cu peste două mii de cazuri și 40 de decese pe zi, bolnavii vor sta în coridoare și rânduri pentru a ajunge la ambulanță”, a declarat Ceban.

De asemenea, Ion Ceban s-a întrebat care sunt scenariile concrete elaborate de guvernare.

„Care sunt statisticile și cu ce vin organele competente pentru a combate creșterea numărului de îmbolnăviri. Ce faceți pentru ca oamenii să se vaccineze? Am văzut doar persecuții împotriva medicilor și a profesorilor. Ați scăpat situația de sub control și nici măcar nu vă pasă de acele atenționări pe care le facem periodic”, a menționat edilul Capitalei.

Totodată, Ion Ceban a prezentat cifrele îmbolnăvirilor și situația din spitalele municipale. El susține că se observă o creștere progresivă a numărului de cazuri și decese asociate noului coronavirus. Potrivit lui, paturile de staționar sunt ocupate în proporție de peste 90%, iar eliberarea locurilor de la terapie intensivă, în cele mai multe cazuri, se produce prin decesul pacienților.

„La această etapă, opt spitale municipale au fost activate ca spitale strategice COVID-19, ceea ce constituie capacitatea maximă de spitalizare din teritoriu. Aceste instituții medicale nu mai pot fi identificate la ziua de azi”, spune Ceban.

Primarul Capitalei a atenționat că se înregistrează o creștere a cazurilor și în rândul copiilor, menționând că cea mai afectată vârstă este 12-17 ani, ceea ce reprezintă peste 50 la sută din cazuri

În acest context, Ion Ceban a cerut autorităților centrale să se trezească și să facă cu adevărat lucruri bune, solicitând alocarea imediată a resurselor necesare pentru gestionarea eficientă a crizei pandemice.

Potrivit Ministerului Sănătății, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 328.000.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram