/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Sinteza CNA: Patru instituții publice, supuse evaluării riscurilor de corupție, bunuri sechestrate și 11 persoane în arest preventiv pe dosarele instituției

missing
25 octombrie 2021, ora 09:23

Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale (ARBI) a aplicat sechestre, săptămâna trecută, pe bunuri în valoare de peste 1 milion de lei, în baza delegaţiilor procurorilor. Printre acestea sunt terenuri agricole şi pentru construcţii, un mijloc de transport, încăperi şi construcţii locative şi nelocative, dar și numerar. Despre asta au anunțat reprezentanții instituției într-un comunicat de presă.

„Direcţia analitică a finalizat 10 analize operaţionalepe cauze penale, alte 12 fiind în curs de elaborare. Direcţia legislaţie a întocmit expertiza anticorupţie pe marginea a 8 proiecte de legi şi a elaborat 11 avize. 22 de materiale au fost recepționate de la autorități pentru a fi expertizate”, se arată în comunicatul emis.

De asemenea, au fost înregistrate 1350 materiale în cancelaria Centrului, iar la linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 35 de apeluri. În baza a trei apeluri au fost depuse rapoarte de sesizare.

Totodată, trei activităţi de instruire au fost desfăşurate de către Direcţia educaţie anticorupţie a Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru Administrația Națională a Penitenciarelor și Institutul Național al Justiției.

Au mai fost eliberate 168 de caziere de integritate, iar patru entități publice se află în proces de evaluare a riscurilor de corupție. Mai multe informații despre aceste cazuri vor fi expuse ulterior pe site-ul CNA.

Alte 11 persoane care sunt cercetate în dosarele CNA se află în arest preventiv, fiind plasate în Penitenciarul 13.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram