/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Ala Nemerenco, ministra Sănătății: „Certificatul COVID-19 moldovenesc a fost testat cu success în UE”

missing
27 octombrie 2021, ora 11:50

Certificatul digital de vaccinare COVID-19 eliberat de Republica Moldova a fost testat cu success în Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut astăzi, 27 octombrie, de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă.

„Acum trebuie să așteptăm decizia de echivalare, iar acest certificate va fi recunoscut în statele Uniunii Europene”, a declarant Ala Nemerenco.

De asemenea, ministra Sănătății a mai spus că în acest moment se lucrează ca certificatele moldovenilor care s-au vaccinat în România să fie înregistrate și în sistemul de imunizare al Republicii Moldova.

Menționăm că în acest moment, certificatul moldovenesc de vaccinare COVID-19 nu este recunoscut în toate statele europene.

Precizăm că autoritățile din R. Moldova au modificat certificatul COVID – 19 astfel încât acesta să fie compatibil cu cel european. În acest sens, a fost creată o platformă prin intermediul căreia certificatele să poată fi descărcate și, respectiv, verificate, iar din 15 octombrie acest proces este deja disponibil.

Amintim că de la sfârșitul lunii septembrie, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a decis că certificatele de vaccinare împotriva COVID – 19 trebuie să devină obligatorii pentru majoritatea activităților publice din Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram