Certificatul digital de vaccinare COVID-19 eliberat de Republica Moldova a fost testat cu success în Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut astăzi, 27 octombrie, de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă.

„Acum trebuie să așteptăm decizia de echivalare, iar acest certificate va fi recunoscut în statele Uniunii Europene”, a declarant Ala Nemerenco.

De asemenea, ministra Sănătății a mai spus că în acest moment se lucrează ca certificatele moldovenilor care s-au vaccinat în România să fie înregistrate și în sistemul de imunizare al Republicii Moldova.

Menționăm că în acest moment, certificatul moldovenesc de vaccinare COVID-19 nu este recunoscut în toate statele europene.

Precizăm că autoritățile din R. Moldova au modificat certificatul COVID – 19 astfel încât acesta să fie compatibil cu cel european. În acest sens, a fost creată o platformă prin intermediul căreia certificatele să poată fi descărcate și, respectiv, verificate, iar din 15 octombrie acest proces este deja disponibil.

Amintim că de la sfârșitul lunii septembrie, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a decis că certificatele de vaccinare împotriva COVID – 19 trebuie să devină obligatorii pentru majoritatea activităților publice din Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!