/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Candidatura lui Serghei Merjan va fi propusă Parlamentului pentru funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor

27 octombrie 2021, ora 17:45

Candidatura lui Serghei Merjan va fi propusă joi Parlamentului pentru funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. La proba interviului, organizată miercuri, 27 octombrie de Comisia economie, buget și finanțe, Serghei Merjan a acumulat cel mai mare punctaj la concursul de selectare.

Serghei Merjan are studii în domeniul managementului administrației publice, finanțe, audit și contabilitate. Anterior, acesta a activat la Asociația PROMO-LEX, în calitate de expert în achiziții publice, la Banca Mondială și la Agenția Servicii Publice. A fost coordonator de proiecte în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

La concursul de selectare a candidaturii pentru funcția de director al ANSC au depus dosarele nouă persoane, iar două dintre ele, Serghei Merjan și Irina Gutnic, au fost admise la proba interviului.

Concursul a fost anunțat în 22 septembrie de către Comisia economie, buget și finanțe, după ce, în 10 septembrie, Anatolie Zagorodnîi și-a depus cererea de demisie din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al ANSC, iar pe 16 septembrie deputații au aprobat cererea.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram