/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

CNAM a alocat peste şapte milioane de lei pentru procurarea primului lot de vaccin antigripal, sezonul 2021-2022

missing
27 octombrie 2021, ora 17:02

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a alocat marţi, 26 octombrie, peste şapte milioane de lei din fondul măsurilor de profilaxie pentru procurarea primului lot de vaccin antigripal pentru sezonul 2021-2022. Un anunț în acest sens a fost făcut pe site-ul Companiei.

Astfel, lotul de 49.850 de doze a ajuns în ţara noastră săptămâna aceasta şi a fost recepţionat la depozitul naţional de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Vaccinul antigripal este de producţie coreeană şi e omologat în Republica Moldova. Componenţa acestuia corespunde celei recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru emisfera de nord, sezonul 2021-2022.

„Dozele preparatului de profilaxie a gripei au fost aduse până la destinatar cu respectarea condiţiilor lanţului frigorific neîntrerupt, confirmat prin dispozitive speciale de înregistrare a temperaturii”, se arată în comunicatul emis.

Vaccinul va fi transportat în centrele de sănătate publică teritoriale, care îl vor distribui conform planurilor existente în fiecare teritoriu pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a persoanelor din grupurile cu risc sporit de îmbolnăvire.

Potrivit contractului de achiziţie, suma totală prevăzută în fondul măsurilor de profilaxie pentru procurarea vaccinului antigripal în anul 2021 este de peste 18 milioane de lei pentru 129 de mii de doze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram