/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

O vilă din centrul Romei cu o pictură murală făcută de Caravaggio a fost scoasă la licitație începând cu 471 milioane de euro. Vezi cum arată interiorul acesteia

missing
27 octombrie 2021, ora 19:40
O vilă din centrul Romei, care găzduiește singura pictură murală din lume a pictorului italian Caravaggio, a fost scoasă la licitație cu un preț de pornire de 471 de milioane de euro, scrie Digi24.ro.

Vila Aurora este o parte dintr-o clădire mai mare – vila Ludovisi care a fost demolată parțial în secolul al XIX-lea. Vila Ludovisi a fost construită în secolul al XVI-lea și a fost considerată „una dintre minunile lumii”, potrivit istoricului de artă Claudio Strinati. Villa este înconjurată de o grădină şi diferite anexe şi ocupă o suprafaţă totală de 2.800 de metri pătraţi, conform documentelor de vânzare publicate de Ministerul Justiției. Proprietatea cu șase etaje găzduiește o multitudine de lucrări de artă, inclusiv o pictură murală în ulei atribuită lui Michelangelo Merisi de Caravaggio, mai cunoscut cu numele de Caravaggio.

Acoperind tavanul unei încăperi mici de 2,75 metri pătrați, pictura murală din Villa Aurora a lui Caravaggio reprezintă trei zei – Jupiter, Neptun și Pluto – adunați în jurul unui glob translucid. Lucrarea a fost comandată de cardinalul Francesco Maria Del Monte în 1597, care ar fi folosit camera ca laborator alchimic, conform expertizei comandate de tribunal și făcută publică de Ministerul de Justiție.

Pictura are o valoare estimată la peste 310 de milioane de euro, potrivit lui Alessandro Zuccari, profesor de istoria artei la Universitatea Sapienza din Roma. Zuccari, care a fost chemat de tribunal să evalueze opera de artă din interiorul proprietății, a spus că pictura lui Caravaggio este „neprețuită, fiind singura murală a unuia dintre cei mai mari pictori ai epocii moderne”.

Vila Aurora aparține familiei Boncompagni Ludovisi, membrii acesteia fiind descendenți ai Papei Grigore al XV-lea. Nu a fost dezvăluit, însă, niciun detaliu cu privire la motivele judiciare care stau la baza vânzării la licitație. Una dintre condițiile pentru cel care va cumpăra imobilul este să cheltuiască 11 milioane de euro pentru restaurare.

minorsights.com

minorsights.com

minorsights.com

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram