/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Preoțimea de la nord „pedepsește” deputații care au ratificat Convenția de la Istanbul. Le interzice împărtășania până la Duminica Mare

missing
27 octombrie 2021, ora 15:15

Preoțimea de la nord „pedepsește” deputații PAS, care au ratificat Convenția de la Istanbul. La solicitarea mai multor slujitori ai bisericii, arhiepiscopul de Bălți și Fălești, Marchel le interzice acestora împărtășania în toate bisericile eparhiei, până la Duminica Mare. 

„Binecuvântez: votanților legii distrugătoate de sulet, numită Convenția Europeană, li se interzice Sfânta împărtășanie în toate bisricile eparhiei de Bălți și Fălești pe perioada de până la Duminica cincizecimii a anului 2022”, a explicat ÎPS Marchel, într-un mesaj public adresat astăzi.

Arhiepiscopul susține că dacă vreo unul dintre deputații vizați va „neglija binecuvântarea”, va cădea sub incidența canoanelor bisericești.

„Vă îndemn să nu ispitiți, să nu încercați cât de adâncă este îndurarea Domnului”, a spus arhiepiscopul Marchel.

Voalat, ÎPS Marche a criticat restricțiile dictate de pandemie.

„Rămânem în așteptarea vremurilor mai bune, poate vor slăbi restricțiile pandemice și ne vom putea aduna la ședința Sinoduli bisericii ortodoxe și vom lua atitudine de comun cu toți arhiereii. Poate va apărea vreun temei să scurtăm timpul interizicerii împărtășaniei lor”, a mai menționat arhiepiscopul.

Un grup de preoți ai Eparhiei de Bălți și Fălești s-au declarat supărați pe deputații care au votat pentru ratificarea Convenției de la Istanbul, dar și pe președinta țării, care a promulgat Legea cu privire la ratificarea Convenției. Într-un șir de adresări pe numele arhiepiscopului Marchel, fețele bisericicești i-au cerut binecuvântarea de a nu-i mai pomeni în timpul Liturghiilor.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a promulgat Legea cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, în 20 octommbrie. Convenția a fost ratificată de Parlamentul Republicii Moldova, în lectură finală, în data de 14 octombrie.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram