/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Se cere prelungirea mandatului de arest pentru Cojocaru și Damir

missing
27 octombrie 2021, ora 21:01

O nouă ședință de judecată în dosarul fostei „Direcții 5” a Ministerului de Interne privind angajările fictive la Inspectoratul General de Poliție. Pentru prima dată, la ședința de astăzi, a fost surprins de jurnaliști și președintele FEA, Dorin Damir, în timp ce era escortat de polițiști. Acesta a refuzat, însă, să vorbească cu presa. În acest dosar mai este cercetat fostul ministru al Apărării și șef al IGP, Alexandru Pînzari, dar și fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 – Valeriu Cojocaru.

Ședința de judecată mai durează și la această oră. Procurorii au cerut prelungirea mandatului de arest pe numele lui Valeriu Cojocaru și a lui Dorin Damir. Pe 24 septembrie curent, PCCOCS, cu suportul operativ al ofițerilor SIS, a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul în instanța de judecată. Totul a început încă acum patru ani, când Alexandru Pînzari, care conducea Inspectoratul General al Poliției, împreună cu șeful de atunci al Direcției numărul 5, Valeriu Cojocaru, l-au angajat ilegal pe Dorin Damir. Acesta din urmă, care este și finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, primea salariu de la stat, periodic era ridicat în grad și avea acces la informații secrete. Inculpaților le sunt incriminate cinci capete de acuzare, exprimate prin „abuz de serviciu” , „delapidarea averii statului” , „trecerea ilegală a frontierei de stat” , „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”. Pentru cele incriminate, lege penală prevede pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram