O nouă ședință de judecată în dosarul fostei „Direcții 5” a Ministerului de Interne privind angajările fictive la Inspectoratul General de Poliție. Pentru prima dată, la ședința de astăzi, a fost surprins de jurnaliști și președintele FEA, Dorin Damir, în timp ce era escortat de polițiști. Acesta a refuzat, însă, să vorbească cu presa. În acest dosar mai este cercetat fostul ministru al Apărării și șef al IGP, Alexandru Pînzari, dar și fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 – Valeriu Cojocaru.

Ședința de judecată mai durează și la această oră. Procurorii au cerut prelungirea mandatului de arest pe numele lui Valeriu Cojocaru și a lui Dorin Damir. Pe 24 septembrie curent, PCCOCS, cu suportul operativ al ofițerilor SIS, a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul în instanța de judecată. Totul a început încă acum patru ani, când Alexandru Pînzari, care conducea Inspectoratul General al Poliției, împreună cu șeful de atunci al Direcției numărul 5, Valeriu Cojocaru, l-au angajat ilegal pe Dorin Damir. Acesta din urmă, care este și finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, primea salariu de la stat, periodic era ridicat în grad și avea acces la informații secrete. Inculpaților le sunt incriminate cinci capete de acuzare, exprimate prin „abuz de serviciu” , „delapidarea averii statului” , „trecerea ilegală a frontierei de stat” , „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”. Pentru cele incriminate, lege penală prevede pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!