Consiliul Audiovizualului a acordat licență de emisie unui nou post de televiziune. Este vorba despre TV9, afiliată Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Licența de emisie a fost acordată pentru un termen de nouă ani companiei Media Platform, proprietara viitoruli canal de televiziune. 

Prezent la ședința de astăzi a CA, reprezentantul televiziunii, jurnalistul Dumitru Buimistru a precizat că noua televiziune va avea un conținut „distractiv” și va asigura volumul necesar de produs autohton, scrie media-azi.md.

„Mai mult de 10 ani lucrez în domeniul de creare a emisiunilor distractive la TV. Adică am o experiență mare, luând în calcul că fac asta în Republica Moldova, unde această piață media nu este atât de dezvoltată precum în alte țări – Ucraina, Rusia, SUA”, a spus Dumitru Buimistru.

Jurnalistul a explicat că echipa sa ar urma să se concentreze pe crearea conținutului distractiv „pentru că acesta este acel conținut care lipsește în grila televiziunilor din țara noastră, unde în mare parte se ocupă de informare, analiză – ceea ce poate fi foarte greu de făcut  imparțial”. „Iar în privința contentului distractiv, în acest sens se poate de făcut mult mai ușor și oamenii au obosit de politică”, a completat Dumitru Buimistru.

Membra CA Larisa Manole s-a interesat de formatul emisiunii care presupune prezentarea știrilor cu comentariile moderatorilor. Jurnalistul a răspuns că moderatorul va comenta într-un mod umoristic unele evenimente pe care le va selecta redacția. Tot ea s-a interesat și de o altă emisiune planificată – Pamflet – care „presupune imitația satirică a unei persoane”. Reprezentantul TV9 a precizat că autorul emisiunii va parodia politicieni și artiști. „Pe diferiți politicieni sau doar pe unii?”, a întrebat Manole. „Sigur că pe diferiți”, a răspuns Buimistru.

Compania Media Platform a fost fondată în 23 aprilie 2021, de către Svetlana Caraseni. Ea figurează și în calitate de administratoare a casei de vânzări Exclusiv Sales House, fondată de P.P. Exclusiv Media, care aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță. Ultima deține posturile de televiziune NTV Moldova și Exclusiv TV (retransmite conținutul TNT din Rusia).

Svetlana Caraseni mai apare și ca administratoare în cadrul companiei Alkasar Media Services. Potrivit Infodebit.md firma este deținută de fostul deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi (50%) și Berloman Limited (50%) din Cipru. Chiril Lucinschi a declarat pentru Deschide.md că nu are nicio tangență cu noul proiect pe piața media.

Adevarul.ro scria anterior că Dumitru Buimistru  a donat 9.800 de lei socialiştilor în campania electorală pentru referendumul de demitere a ex-primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă. Buimistru mai este cunoscut prin parodiile pe care le face în încercarea de a-l imita pe Dorin Chirtoacă în cadrului unui proiect televizat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!