Au spus DA în Penitenciarul Rusca. O deținută, care își execută pedeapsa în Penitenciarul nr.7, Rusca și prietenul său, aflat în libertate, și-au oficializat căsătoria. Evenimentul a avut loc astăzi, 28 octombrie în fața reprezentantului Serviciului Stării Civile.

Chiar dacă căsătoria a fost înregistrată în închisoare, au fost respectate toate condițiile, inclusiv respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19. Tinerii căsătoriți au fost felicitați de către rude, iar conform legislației aceștia vor beneficia de o perioadă de timp pe care o vor putea petrece împreună.

Potrivit specialiștilor asemenea evenimente au un impact pozitiv asupra deţinuţilor, motivându-i să preia un comportament pro-social în perioada detenţiei. De asemenea, îi motivează spre reintegrarea eficientă în societate.

De la începutul anului curent, în rândul persoanelor private de libertate au fost înregistrate 40 de căsătorii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!