Mai mulți soldați ai armatei SUA se află în Taiwan pentru a antrena forțele militare locale. Informațiile au fost confirmate de către președinta țării, Tsai Ing-wen, într-un interviu, scrie Digi24.ro.

Mai mult decât atât președinta Taiwanului a menționat că tensiunile dintre China și Taiwan sunt tot mai accentuate, precum sunt cele dintre China și SUA. Tensiunile au luat amploare în ultimele săptămâni, mai ales după amenințările Chinei care a sugerat că ar putea să anexeze insula prin invazie militară, dar și a cercetărilor frecvente și agresive ale aviației chineze în spațiul aerian taiwanez.

„Avem o cooperare largă cu SUA, menită să ne accentueze capacitatea de apărare”, a declarat Tsai. Întrebată cât de mulți militari americani se află în Taiwan, ea a spus că „nu atât de mulți pe cât ar crede oamenii”.

Deși aceste informații apăruseră, anterior, în presa internațională, confirmarea lor ar putea să agraveze situația tensionată dintre Taiwan și China sau China și SUA. Întrebat cu privire la declarația lui Tsai, ministrul apărării taiwanez a spus și el că interacțiunile militare SUA-Taiwan „sunt destul de multe, de frecvente și se desfășoară de multă vreme”.

SUA și-a retras forțele permanente din Taiwan după ce a renunțat la legăturile sale diplomatice cu țara pentru a recunoaște oficial guvernul de la Beijing drept guvern legitim al Chinei. Până atunci, Taiwanul (oficial, Republica China – n. red.) fusese considerat regimul legitim.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!