/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Președinta Taiwanului a confirmat că militarii americani antrenează trupele locale pentru conflictul ce ar putea izbucni între China și Taiwan

missing
28 octombrie 2021, ora 09:38

Mai mulți soldați ai armatei SUA se află în Taiwan pentru a antrena forțele militare locale. Informațiile au fost confirmate de către președinta țării, Tsai Ing-wen, într-un interviu, scrie Digi24.ro.

Mai mult decât atât președinta Taiwanului a menționat că tensiunile dintre China și Taiwan sunt tot mai accentuate, precum sunt cele dintre China și SUA. Tensiunile au luat amploare în ultimele săptămâni, mai ales după amenințările Chinei care a sugerat că ar putea să anexeze insula prin invazie militară, dar și a cercetărilor frecvente și agresive ale aviației chineze în spațiul aerian taiwanez.

„Avem o cooperare largă cu SUA, menită să ne accentueze capacitatea de apărare”, a declarat Tsai. Întrebată cât de mulți militari americani se află în Taiwan, ea a spus că „nu atât de mulți pe cât ar crede oamenii”.

Deși aceste informații apăruseră, anterior, în presa internațională, confirmarea lor ar putea să agraveze situația tensionată dintre Taiwan și China sau China și SUA. Întrebat cu privire la declarația lui Tsai, ministrul apărării taiwanez a spus și el că interacțiunile militare SUA-Taiwan „sunt destul de multe, de frecvente și se desfășoară de multă vreme”.

SUA și-a retras forțele permanente din Taiwan după ce a renunțat la legăturile sale diplomatice cu țara pentru a recunoaște oficial guvernul de la Beijing drept guvern legitim al Chinei. Până atunci, Taiwanul (oficial, Republica China – n. red.) fusese considerat regimul legitim.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram