Afacere de succes pentru un moldovean stabilit în Statele Unite ale Americii. Acesta a fondat una dintre cele mai mari companii în domeniul stocării datelor medicale. În prezent, compania sa deține informații privind sănătatea a 15 procente din populație. Moldoveanul nu se oprește aici, acesta își propune ca peste 3 ani să acopere întreaga țară.

„-Datele medicale o să fie, în viitor, aur pur, noul petrol. -America cheltuiește trei trilioane pentru asta? -Trei trilioane și jumătate, cum se spune, urmărește evoluția dolarului”.

El este Slava Iaskin, care în America a devenit Steve. Acum 26 de ani, moldoveanul a emigrat împreună cu familia sa la New York, în căutarea unui viitor mai bun.

„Am avut multe perepeții, pentru că noi eram fără acte oficiale, până când am primit cetățenia Statelor Unite ale Americii.-Din ce trăiați?-Fiecare câștiga bani cum putea”.

A urmat studiile la universitatea Drextel. Slava Iaskin a mărturisit că visul lui era să lucreze pentru NASA. Mai mult, un profesor, care îl ghida în carieră, l-a condus la sediul agenției.

„În Manhatan era o filială foarte mare NASA, în acea vreme. El mi-a spus că te conduc la NASA, să-ți arăt, eu am spus: super!. Îmi imaginam scafandri. Am ajuns acolo era o cameră mare, stăteau 50 de mese, hârtie și creion. El mi-a spus că iată aici vei petrece tot restul vieții, la NASA, având în vedere că acesta este idealul tău”.

Acum însă adiminstrează una dintre cele mai mari companii în domeniul prelucrării datelor medicale. După ani de muncă în domeniul farmaceutic și pe Wall Street, acesta a fondat propria companie – Health Gorilla.

„Înainte nu erau caracterizate ca și date medicale, noi adunăm toată istoria dumnevoastră și nu doar medicală, dar și toți factorii care duc la istoria dumnevoastră medicală”.

Moldoveanul susține că în prezent, compania sa include 15 procente din populația SUA și activează în Mexic și Puerto Rico, iar în 3 ani își propune să acopere toată populația Americii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!