/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Un moldovean stabilit în SUA a fondat una dintre cele mai mari companii în domeniul stocării datelor medicale

missing
31 octombrie 2021, ora 12:15

Afacere de succes pentru un moldovean stabilit în Statele Unite ale Americii. Acesta a fondat una dintre cele mai mari companii în domeniul stocării datelor medicale. În prezent, compania sa deține informații privind sănătatea a 15 procente din populație. Moldoveanul nu se oprește aici, acesta își propune ca peste 3 ani să acopere întreaga țară.

„-Datele medicale o să fie, în viitor, aur pur, noul petrol. -America cheltuiește trei trilioane pentru asta? -Trei trilioane și jumătate, cum se spune, urmărește evoluția dolarului”.

El este Slava Iaskin, care în America a devenit Steve. Acum 26 de ani, moldoveanul a emigrat împreună cu familia sa la New York, în căutarea unui viitor mai bun.

„Am avut multe perepeții, pentru că noi eram fără acte oficiale, până când am primit cetățenia Statelor Unite ale Americii.-Din ce trăiați?-Fiecare câștiga bani cum putea”.

A urmat studiile la universitatea Drextel. Slava Iaskin a mărturisit că visul lui era să lucreze pentru NASA. Mai mult, un profesor, care îl ghida în carieră, l-a condus la sediul agenției.

„În Manhatan era o filială foarte mare NASA, în acea vreme. El mi-a spus că te conduc la NASA, să-ți arăt, eu am spus: super!. Îmi imaginam scafandri. Am ajuns acolo era o cameră mare, stăteau 50 de mese, hârtie și creion. El mi-a spus că iată aici vei petrece tot restul vieții, la NASA, având în vedere că acesta este idealul tău”.

Acum însă adiminstrează una dintre cele mai mari companii în domeniul prelucrării datelor medicale. După ani de muncă în domeniul farmaceutic și pe Wall Street, acesta a fondat propria companie – Health Gorilla.

„Înainte nu erau caracterizate ca și date medicale, noi adunăm toată istoria dumnevoastră și nu doar medicală, dar și toți factorii care duc la istoria dumnevoastră medicală”.

Moldoveanul susține că în prezent, compania sa include 15 procente din populația SUA și activează în Mexic și Puerto Rico, iar în 3 ani își propune să acopere toată populația Americii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram