/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Adrian Lebedinschi i-a luat locul lui Igor Dodon în Parlament! Curtea Constituțională i-a validat mandatul de deputat

04 noiembrie 2021, ora 10:57

Socialistul Adrian Lebedinschi i-a luat locul lui Igor Dodon în Parlament. Curtea Constituțională i-a validat astăzi mandatul de deputat. 

„În numele legii Republicii Moldova, Curtea Constituțională, judecând în componența doamnei Domnica Manole, președinte, domnului Nicolae Roșca, doamnei Liuba Șova, domnului Serghei Țurcan, domnului Vladimir Țurcanu – udecători , având în vedere sesizarea înregistrată în 1 noiembrie, examinând sesizarea în ședință plenară publică, având în vedere actele și lucrările dosarului, deliberând în camera de consiliu…Curtea Constituțională hotărăște: se declară ales în calitate de deputat în Parlamentul Rep. Moldova cu validarea mandatului, domnul Adrian Lebedinschi pe listele BCS. Prezenta hotărâre este definitivă , nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare în data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al R. Moldova”, a dat citire hotărârii președinta Curții Constituționale, Domnica Manole.

Adrian Lebedinschi a mai fost deputat pe listele Partidului Socialiștilor din 2015 până în legislatura precendentă. Acesta este de profesie jurist.

Igor Dodon a anunțat în data de 18 octombrie că renunță la mandatul de deputat în Legislativ. Socialistul a declarat atunci că „poate fi eficient în alte funcții”. Liderul PSRM a mai spus că va conduce o organizație, este vorba despre Uniunea oamenilor de afaceri moldo – rusă, înregistrată la Chișinău, care are peste 7 mii de membri.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram