monden

/FOTO/ Malala, tânăra împușcată în cap, laureată a Premiului Nobel pentru Pace s-a căsătorit cu omul de afaceri pakistanez, Asser Malik. Află-i povestea

10 noiembrie 2021, ora 10:56
Distribuie:

Laureata premiului Nobel pentru Pace,  Malala Yousafzai și-a anunțat „Nikkah” – contractul de căsătorie cu omul de afaceri pakistanez Asser Malik, scrie Digi24.ro

Malala are 24 de ani și a ținut să împartă această veste tuturor printr-un mesaj pe pagina sa de Twitter, unde apare alături de soțul său Asser Malik, originar din orașul Lahore care este antreprenor în industria sportului și director general la Pakistan Cricket Board.

„Astăzi este o zi prețioasă în viața mea. Eu și Asser ne-am căsătorit și vom fi parteneri pe viață. Am avut o mică ceremonie Nikkah acasă, în Birmingham, cu familiile noastre. Trimiteți-ne rugăciunile voastre. Suntem încântați să mergem împreună în călătoria care ne așteaptă”.

Pakistaneza Malala Yousafzai la doar 17 ani, a obţinut Premiul Nobel pentru Pace, este o militantă pentru dreptul femeilor la educaţie şi a devenit un simbol mondial al luptei împotriva extremismului după ce a supravieţuit unui atac al talibanilor.

La 9 octombrie 2012, islamiştii au pătruns într-un autobuz şcolar, în localitatea Mingora, din Valea Swat, în nord-vestul Pakistanului, iar unul dintre ei a întrebat: „Cine este Malala?” Tânăra a fost împuşcată apoi în cap. Aflată între viaţă şi moarte, adolescenta a fost transferată într-un spital din Birmingham, în Marea Britanie, unde, după şase zile, şi-a recăpătat cunoştinţa. Din acel moment, s-a născut legenda Malala.

„Eram îngrozită. Singurul lucru pe care îl ştiam era că Allah m-a binecuvântat şi mi-a dat o nouă viaţă”, a povestit adolescenta în autobiografia „Eu sunt Malala”, devenită bestseller internaţional, însă interzisă în unele regiuni din Pakistan.

De când a plecat din Pakistan, Malala a participat la numeroase conferinţe internaţionale, unde a pledat pentru pace şi educaţia copiilor, cerând liderilor lumii „să trimită cărţi, nu arme” în ţările defavorizate.

În 2013, tânăra a câştigat Premiul Saharov, atribuit de Uniunea Europeană pentru drepturile omului, şi se afla încă de atunci pe lista favoriţilor la Premiul Nobel pentru Pace, obţinut însă de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, care supraveghează arsenalul chimic sirian.

Sursa: twitter.com

Sursa: twitter.com

Sursa: twitter.com

Sursa: twitter.com

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram