/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Primărița din Trușeni, acuzată de corupție, a revenit la muncă! Localnicii au întâmpinat-o cu proteste

missing
12 noiembrie 2021, ora 18:12

Un grup de localnici din comuna Trușeni, împreună cu consilieri locali și deputați PAS, au participat, astăzi, la un protest în fața Primăriei Trușeni. Aceștia sunt nemulțumiți, că după două luni de arest la domiciliu, primărița, acuzată de corupție, a revenit în funcție. Șefa administrației locale nu a ieșit cu explicații în fața protestatarilor. Totodată, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale a confirmat că aceasta nu mai este în arest la domiciliu și că, deocamdată, nu poate fi suspendată din funcție.

Protestatarii sunt nemulțumiți de faptul că primărița din Trușeni a revenit la muncă. Aceștia s-au adunat în fața primăriei și au cerut demisia acesteia. Sătenii mai spun că, timp de doi ani, cât a fost în fruntea primăriei, aceasta și-a făcut doar interesele proprii.

„Noi n-o mai vrem. Poporul a pus-o, satul a pus-o, dar nu o mai vrem. Vrem jos să se ducă că a venit iar să fure. S-au găsit judecători corupți, care au adus-o, pentru că nu putea să revină cu atâtea dosare.”

„Da, dumneaiei, ieri, a ieșit la muncă. Noi nu am văzut nicio hotărâre de judecată, prin care dumneaei a ieșit la muncă. A făcut ședință de lucru dimineața, cu toți angajații. Este bine mersi, nu se simte vinovată.”

„Nu putem noi să ținem la putere așa femeie. Noi vrem demisia.”

La protest a fost prezentă și o bătrână de 73 de ani, care spune că era să fie deposedată de mai multe proprietăți și bunuri materiale de către primăriță.

„Eu n-am unde trăi, tot e fărmat, eu îngheț, eu n-am ce mânca. N-am bani, mia luat cardul, toți banii.”

„Și a intrat iar să mai jefuiască.”

Întâmplător sau nu, la protest au fost și câțiva deputați PAS, care au susținut discurs in fața mulțimii. Grupul de protestatari a mers spre casa ei, unde au scandat lozinci și i-au cerut explicații.

 

 

Primărița nu a ieșit să vorbească cu sătenii, în schimb, membrii familiei au declarat că ea este nevinovată și că nu are de ce să se ascundă.

Pentru ce să-mi fie mie rușine, dacă organele competente nu au spus că-i vinovată. Cine sunteți voi? Ce, coruptă?!

Protestatarii au declarat că vor ieși în stradă până când funcționara își va da demisia. Am încercat și după manifestație să luăm legătura cu primărița și cu avocatul acesteia, pentru a afla, dacă a fost vorba de un protest politic împotriva ei, dar nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

Contactată de TV8 purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale a confirmat că, recent, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au înlocuit măsura preventivă cu eliberarea provizorie sub control judiciar. Asta deși, procurorii Anticorupție au cerut prelungirea arestului la domiciliu.

„Procurorii au înaintat demers de prelungire a măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu în privința Primăriței de la Trușeni. Respectiv judecătorii au înlocuit măsura preventivă, aplicându-i eliberare sub control judiciar. ”

Totodată, purtătoarea de cuvânt a precizat că primărița de Trușeni nu poate fi deocamdată suspendată din funcție. Primărița din Trușeni este vizată într-un dosar de corupție, după ce Ofițerii Centrului Național Anticorupție şi procurorii au identificat multiple cazuri de pretindere de bani de la agenţi economici şi cetățeni, în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de grupul de funcţionari din care face parte și primărița variau între 500 şi 1000 de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram