/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Autorul celui mai notoriu jaf bancar din America, identificat după 52 de ani de la comiterea infracțiunii. Infractorul s-a inspirat din filmul The Thomas Crown Affair

14 noiembrie 2021, ora 16:59

Autorul celui mai cunoscut jaf bancar din America a fost identificat după 52 de ani de la producerea infracțiunii. Ted Conrad lucra ca casier la Society National Bank din Cleveland, Ohio, când și-a jefuit angajatorul în anul 1969. Acesta a dispărut cu 215.000 de dolari, care în prezent valorează circa 1,7 milioane de dolari, scrie BBC.

Anchetatorii de la US Marshals Service consideră că Conrad a profitat de securitatea slabă a băncii și a ieșit cu banii îndesați într-o pungă de hârtie maro, în timp ce sucursala se închidea vineri seara.

După două zile de la comiterea jafului, angajații și-au dat seama că banii au dispărut, însă era prea târziu, deoarece Conrad dispăruse. Căutarea sa a durat mai bine de jumătate de secol, timp în care a apărut dat în căutare la emisiunile televizate precum America’s Most Wanted și Unsolved Mysteries.

Potrivit Serviciului Mareșal, Conrad le-ar fi spus prietenilor planurile sale de a jefui banca și s-ar fi lăudat cât de ușor ar fi pentru el. Se pare că el a fost obsedat de filmul din 1968 din Steve McQueen, The Thomas Crown Affair.

Mareșalii spun că, după dispariția sa, Conrad și-a schimbat numele în Thomas Randele și a fugit la Washington DC și Los Angeles, înainte de a se stabili în cele din urmă într-o suburbie din Boston, la aproximativ 1000 km de locul crimei.

Anchetatorii spun că a trăit ulterior o viață liniștită și modestă, iar New York Times a raportat că și-a petrecut ultimii 40 de ani lucrând ca profesionist de golf și ca vânzător de mașini second hand.

Mareșalul Peter Elliott este unul din investigatorii principal ai cazului care a demonstrat că Conrad se face vinovat de comiterea infracțiunii însă era prea târziu.  Conrad a murit în luna mai, anul acesta, din cauza cancerului pulmonar.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram