top

Doi judecători, în vizorul PG. CSM și-a dat acordul pentru urmărirea penală

16 noiembrie 2021, ora 09:56
Distribuie:

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a emis, în cadrul ședinței de astăzi, acordul pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința a doi judecători.

Decizia a fost aprobată la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu.

„În conformitate cu prevederile Legii cu privire la statutul judecătorului și Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, se eliberează acordul pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală, de percheziție de reținere și de arestare în privința judecătorului”.

Potrivit ZdG, magistratul în privința căruia CSM a eliberat acordul pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală este judecătorul de la Curte de Apel Bălți Alexandru Gheorghieș, care este bănuit de îmbogățire ilicită. El a fost președinte al Curții de Apel Bălți timp de opt ani, iar în sistemul judecătoresc activează 2002.

Membrii CSM au examinat solicitarea procurorului general cu ușile închise. Prezenta hotărâre poate fi contestată la CSJ in termen de 30 de zile de la data emiterii.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram