Război în Ucraina, ziua 133: Forțele ruse continuă ofensiva în Donețk. Cât ar costa reconstrucția Mariupolului

social

/VIDEO/ Perchezițiile din casa lui Răilean, la final! Fostul șef al ASP, bănuit că a facilitat emiterea unor acte pe numele mai multor persoane din anturajul lui Plahotniuc

17 noiembrie 2021, ora 12:17
Distribuie:

Perchezițiile din casa fostului șef al Agenției Servicii Publice s-au încheiat. În urma acestora, au fost ridicați mai mulți „purtători de informații”, care urmează a fi supuși expertizării, anunță PCCOCS. Serghei Răilean a fost reținut pentru abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu. 

Mai exact, potrivit procurorilor, în perioada în care a condus ASP-ul, bănuitul a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și a pașapoartelor – pe numele mai multor persoane din anturajul cetățeanului Plahotniuc Vladimir, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților acestor acte. Trebuie menționat faptul că acțiunile de care reținutul este bănuit au fost comise în favoarea organizației criminale „Plahotniuc”, se menționează în comunicatul de la PCCOCS.

Serghei Răilean a fost numit șef la ASP în 2017 și a fost eliberat din funcție în iulie 2019.
Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram