Război în Ucraina, ziua 90: Rusia a preluat controlul a 5 fabrici din industria de apărare

social

/VIDEO/ Fostul șef al ASP, Serghei Răilean, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

19 noiembrie 2021, ora 16:50
Distribuie:

Fostul șef al ASP, Serghei Răilean, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată în această după – amiază de magistrații Judecătoriei Ciocana. 

„După emiterea încheierii judecătorești la finele zilei, procurorii o vor studia și vor examina oportunitatea contestării acesteia la Curtea de Apel Chișinău”, potrivit PCCOCS.

Serghei Răilean a fost reținut în data de 17 noiembrie după ce în locuința acestuia au fost efectuate mai multe percheziții.

Potrivit procurorilor, în perioada în care a condus ASP-ul, Răilean a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și a pașapoartelor – pe numele mai multor persoane din anturajul cetățeanului Plahotniuc Vladimir, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților acestor acte. Trebuie menționat faptul că acțiunile de care reținutul este bănuit au fost comise în favoarea organizației criminale „Plahotniuc”.

Serghei Răilean a fost numit șef la ASP în 2017 și a fost eliberat din funcție în iulie 2019.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram