Război în Ucraina, ziua 131: Prognoză oficială privind sfârșitul războiului. Kievul anunță suma necesară reconstrucției

economic

Ministrul Agriculturii a spus că munca sa la minister a început cu un șir de reforme. Demisiile – cap de afiș

22 noiembrie 2021, ora 22:57
Distribuie:

Ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, a spus că munca sa a început cu un șir de reforme la minister și în instituțiile subordonate. Demisiile au ținut capul de afiș al acestor reforme pe motiv că existau suspiciuni de corupție asupra unor persoane din domeniu. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Noi am găsit o modalitate pentru a-i ruga să plece sau să scrie din propria inițiativă cererea de demisie. Nu au existat persoane care să se opună”, a declarat ministrul Agriculturii.

Totuși, Viorel Gherciu a menționat că, până în acest moment, Ministerul Agriculturii nu a avut timp să se ocupe cu descoperirea tuturor schemelor de corupție din cadrul instituției, fiind o perioadă prea scurtă.

„Suspiciunile de corupție existau în aer, iar decizia de reorganizare a instituțiilor a fost convenită din start, dar încă nu este finalizată. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, fiind instrumentul principal pentru implementarea politicilor în sector, a fost reorganizată”, a subliniat ministrul Agriculturii.

Totoadă, ministrul Agriculturii a confirmat faptul că instituția pe care o conduce a transmis sesizări către organele competente în domeniile în care au fost descoperite încălcări.

Viorel Gherciu a devenit ministru al Agriculturii după ce noul Cabinet de miniștri a primit votul de învestitură din partea Legislativului și a depus jurământul în fața președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în data de 6 august 2021.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram