Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

externe

Violențe în Regatul Țărilor de Jos. Măsurile anti COVID, la care au revenit mai multe țări, au provocat un val de proteste în Europa

22 noiembrie 2021, ora 13:07
Distribuie:

Pentru a treia noapte consecutiv, în Regatul Țărilor de Jos sunt înregistrate violențe pe fondul protestelor împotriva noilor măsuri de combatere a COVID-19, transmite Euronews.

Cincisprezece persoane au fost arestate în Rosendaal, după ce mai mulți protestatari au provocat un incendiu la o școală și au declanșat focuri de artificii puternice. Pagube esențiale au fost înregistrate în mai multe orașe.  Valul de violențe vine după ce, săptămâna trecută, Țările de Jos au revenit la o izolare parțială pentru a putea face față numărului mare de îmbolnăviri. În weekend, poliția a arestat 145 de protestatari. Totul a început vineri, la Rotterdam. Atunci,  51 de persoane au fost arestate și șapte au fost rănite.

Sâmbătă seara, cinci polițiști au fost răniți la Haga în confruntări cu protestatari, care au aruncat cu pietre, au ars biciclete și au tras focuri de artificii. Nouăsprezece persoane au fost arestate.

În Belgia vecină , zeci de mii de oameni au manifestat duminică în centrul Bruxelles-ului împotriva restricțiilor asociate COVID-19. Când mulțimea aproape că se dispersase, câteva sute de oameni au degenerat protestul pașnic în violențe – au început să lovească poliția, să spargă mașini și să incendieze coșurile de gunoi. Poliția a ripostat cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă. În urma confruntărilor, trei polițiști și un protestatar au fost răniți, alte 42 de persoane au ajuns după gratii pentru acțiuni violente.

Au existat și proteste în Austria , care a devenit prima țară din UE care a impus un blocaj la nivel național în ultimul val de COVID. De asemenea, începând cu luna februarie, va introduce vaccinarea obligatorie.

Sâmbătă,  aproximativ 40.000 de oameni au ieșit pe străzile Vienei pentru a denunța ceea ce ei percep a fi „dictatură”. Duminică, mii de protestatari s-au adunat pentru o demonstrație în nordul țării.

Proteste au fost organizate și în capitala Croației, ca răspuns la introducerea certificatelor obligatorii COVID-19 pentru toți angajații publici.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram