/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Bradul de Crăciun a început a fi instalat în centrul Capitalei. Pomul va putea fi admirat la sfârșitul săptămânii

23 noiembrie 2021, ora 20:45

Petrecem toamna, instalând Pomul de Crăciun în centrul capitalei. Bradul a început să fie instalat în scuarul Catedralei Mitropolitane, în preajma Arcului de Triumf. Pomul este unul artificial, pe care Primăria îl folosește deja de câțiva ani. Forma și înălțimea rămân aceleași, un con cu o înălțime de 20 de metri. Totuși, până va putea fi admirat de trecători, muncitorii de la Spații verzi au de lucru până la sfârșitul săptămânii.

Și în acest an, Primăria capitalei împodobește Pomul de Crăciun în Parcul Catedralei, acolo unde doritorii îl vor putea admira pe toată durata sărbătorilor de iarnă.

Opiniile s-au împărțit și atunci când i-am întrebat despre bradul ca atare, acesta fiind unul artificial, pe care Primăria îl tot soate din depozit deja de câțiva ani.

Iar acest tânăr turist, venit în vizită la Chișinău din Republica Belarus, ne-a povestit că, de Crăciun, are planuri să călătorească și să sărbătorească prin Europa. Totuși, se arată bucuros să se afle la Chișinău în aceste zile, când orașul începe să se împodobească pentru sărbători.

În orice caz, cu cât mai devreme veți avea dispoziție de Revelion, cu atât mai devreme veți începe să simțiți atmosfera, iar în familia dvs va fi mai multă fericire, bunătate și zâmbete.

Între, timp, angajații de la Spații Verzi munceau de zor la instalarea bradului, în preajma Arcului de Triumf. Aceștia abia de au găsit timp să discute cu noi.

De sărbători, vom avea un brad frumos împodobit, în centrul capitalei, a declarat, ieri, primarul Ion Ceban, fără să ofere prea multe detalii despre alte pregătiri. El a mai spus că a încercat să-și coordoneze activitatea cu Guvernul, pentru ca în acest an să nu ne pomenim cu doi Pomi de Crăciun sau două târguri de Crăciun.

Anterior, despre organizarea sărbătorilor de iarnă a fost întrebată și prim-ministra Natalia Gavrilița, care a declarat că responsabilii vor reveni cu detalii. Și anul trecut, Pomul de Crăciun al Primăriei a fost amenajat în scuarul Catedralei, iar marea inaugurare a avut loc pe data de 1 decembrie. Din cauza pandemiei, nu au fost organizate, însă, târguri sau iarmaroace. În schimb, au avut loc mai multe concerte și spectacole teatralizate, la care au participat, în special, colectivele de copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram