/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Cea mai veche bijuterie din lume a fost descoperită de către arheologi în Maroc. Vezi cum arată aceasta

missing
24 noiembrie 2021, ora 19:30

Arheologii care lucrează în peştera Bizmoune din sud-vestul Marocului au descoperit una din cele mai vechi bijuterii din lume. Potrivit acestora, bijuteria are o vechime de până la 150 de mii de ani, scrie news.ro.

Echipa de arheologi au descoperit bijuteria formată din 33 de mărgele din scoici cu o vechime de la 142 la 150 de mii de ani. Mărgelele au fost găsite în perioada 2014-2018, iar de atunci echipa a lucrat pentru a confirma de când datează acestea cu ajutorul unor analize științifice.

Descoperirea a fost publicată în jurnalul Science Advances, iar studiul, condus de El Mehdi Sehasseh, absolvent al Institutului Naţional de Arheologie şi Patrimoniu (INSAP) din Rabat, a implicat şi analize cu uraniu.

În Maroc au mai fost găsite astfel de bijuterii, însă niciuna nu este mai veche de 130 mii de ani. Potrivit specialiștilor, stilul mărgelelor este asociat culturii Ateriene din Epoca de Piatră Mijlocie în Nordul Africii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram