economie

Soluția anunțată de Guvern pentru stingerea datoriei curente la gaz, criticată. „Nu se poate de lăsat pe ultima secundă”

24 noiembrie 2021, ora 07:20
Distribuie:

Soluția anunțată de Guvern pentru stingerea datoriei curente acumulate la gaz, pentru care Gazprom a anunțat că ne-ar putea opri livrările în cel mult 48 de ore, nu este văzută cu ochi buni, de toată lumea. Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, de exemplu, o consideră „pripită”. 

„Nu cred că domnul Spînu nu știa și că Moldovagaz nu a notificat despre situația creată. Nu se poate de lăsat pe ultima secundă, ultima sută de metri întrebările care țin de securitatea energetică”, a declarat Gligor în ediția de marți seară a emisiunii „Freedom” de la TV8 cu Dorin Galben.

De cealaltă parte, deputatul PAS, Dumitru Alaiba crede că redirecționarea celor 1,4 miliarde de lei, rămase de la Energocom, constituie o soluție optimă, care poate fi implementată acum, pentru a proteja populația”.

Totodată, deputatul ne asigură că nu vom îngheța la iarnă. Legislatorul consideră că situația energetică se va menține în albia normalității.

„Riscul să rămânem fără gaz este minor, chiar aproape de zero, pentru că vor fi depuse toate eforturile ca acest lucru să nu se întâmple”, a menționat Dumitru Alaiba la TV8.

Amintim că luni seară, 22 noiembrie, Gazprom a anunțat că ar putea opri furnizarea de gaze naturale în următoarele 48 de ore, în cazul în care facturile pentru livrările curente nu vor fi achitate. Potrivit directorului Moldovagaz, Vadim Ceban, este vorba despre livrările pentru luna octombrie și 50 din cele pentru noiembrie.

După o serie de negocieri complicate, țara noastră a încheiat la sfârșitul lunii octombrie un acord cu Rusia. Potrivit înțelegerii, contractul cu Gazprom a fost prelungit cu cinci ani.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram