Un bărbat din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte și va fi dus în fața plutonului de execuție după ce a fost prins comercializând copii ale serialului Squid Game, devenit un fenomen în toată lumea, informează Digi24.

Autoritățile au reușit să îl identifice pe bărbat după ce s-a aflat că șapte elevi dintr-un liceu se uitau la serialul difuzat de Netflix.

Se pare că o copie a serialului a fost adusă ilegal din China, pe un stick USB, după care a fost vândută unui elev din Coreea de Nord.

Potrivit sursei citate, serviciul de supraveghere al guvernului i-a prins pe elevi după ce ar fi primit o informație de la o sursă neidentificată. Bărbatul care ar fi adus copia serialului în țară a fost condamnat la moarte și va fi dus în fața plutonului de execuție.

De asemenea, elevii care au vizionat serialul au primit și ei pedepse. Unul dintre aceștia, care a cumpărat o copie, a fost condamnat la închisoare pe viață. Elevii care au urmărit serialul, dar nu au cumpărat copii, au fost condamnați la cinci ani de muncă silnică.

Totodată, directorul școlii, profesorii elevilor și administratorii școlii vor fi și ei trași la răspundere. Deocamdată, ei și-au pierdut locul de muncă. Acest incident a provocat îngrijorare în masă în rândul altor profesori.

O nouă lege nord-coreeană privind „Eliminarea gândirii și culturii reacționare” a dus la blocarea distribuirii în mass-media a conținutului provenit din țări capitaliste. Aceste fapte se pedepsesc și cu moartea.

În acest context, autoritățile ar fi făcut razii prin piețe pentru a găsi orice dispozitive de memorie cu conținut media străin.

Potrivit Radio Free Asia, acest caz este primul în care legea se aplică și pentru minori.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!