Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a cerut la ședința de astăzi a Parlamentului audierea conducerii Centrului Național Anticorupție pe subiectul înregistrării video în care procurorul general interimar, Dumitru Robu, numără o sumă de bani în valută euro. În opinia deputatului BCS, Grigore Novac, CNA ar trebui să raporteze ce măsuri a întreprins în acest caz. 

„Solicităm introducerea pe ordinea de zi a audierii conducerii CNA pentru a spune ce măsuri s-au întreprins, pentru a avea încrederea totală că PG este condusă de o persoană integră”, a a menționat Novac.

Propunerea a întrunit doar 28 de voturi și nu a fost introdusă pe ordinea de zi.

Totodată, deputatul BCS a cerut și audierea conducerii SPPS, de la care vrea explicații privind motivul pentru care a fost necesară acordarea pazei de stat șefului interimar al PG, Dumitru Robu.

„Am văzut că domnul procuror dispune de această protecție din partea statului, suntem conștienți că se cheltuie bani publici, am vrea să știm pe ce se cheltuie, să vedem dacă e oportună acordarea acestei protecții din partea statului sau este exagerată”, a spus Grigore Novac.

Propunerea a fost susținută și de deputatul PAS, Lilian Carp, care a făcut însă haz de situație, sugerând că SPPS ar putea da, totodată, socoteală și pentru acordarea în trecut a pazei de stat fostului deputat socialist Ștefan Gațcan.

„Ar fi corect cred să ne dea cheltuielile  și să vedem dacă au fost egalate cu cele suportate în cazul Gațcan”, a spus Lililan Carp.

Nici această propunere nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!