Un fost angajat al Agenției Servicii Publice(ASP) din Glodeni a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție, în acesta dimineață, fiind bănuit de trafic de influență. 

Cazul a ajuns în vizorul DGT Nord a CNA, după ce bărbatul a fost denunțat pentru că ar fi cerut și primit 4000 de lei mită ca să elibereze un plan cadastral ce ar permite legalizarea a două construcții, ridicate fără autorizație în perioada 2017-2020, sub formă de depozite pentru produse agricole. Bănuitul ar fi susținut că poate influența funcționari de la Oficiul Cadastral Glodeni al ASP.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și a fost reţinut pentru 72 de ore, cu plasare în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Bălți.

„La moment se întreprind acțiuni pentru identificarea funcționarilor publici, dar și a altor persoane, care ar putea fi implicate în procesul de eliberare a actelor cadastrale”, se arată în nota informativă emisă de CNA.

Pentru trafic de influență, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu amendă de până la 150 de mii de lei sau închisoare de până la șase ani.

CNA amintește că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei de judecată.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Oficiului Nord al Procuraturii Anticorupţie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!