/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Fost angajat al ASP Glodeni, reținut pentru trafic de influență. Ar fi luat mită pentru a legaliza două construcții

missing
25 noiembrie 2021, ora 10:38

Un fost angajat al Agenției Servicii Publice(ASP) din Glodeni a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție, în acesta dimineață, fiind bănuit de trafic de influență. 

Cazul a ajuns în vizorul DGT Nord a CNA, după ce bărbatul a fost denunțat pentru că ar fi cerut și primit 4000 de lei mită ca să elibereze un plan cadastral ce ar permite legalizarea a două construcții, ridicate fără autorizație în perioada 2017-2020, sub formă de depozite pentru produse agricole. Bănuitul ar fi susținut că poate influența funcționari de la Oficiul Cadastral Glodeni al ASP.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și a fost reţinut pentru 72 de ore, cu plasare în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Bălți.

„La moment se întreprind acțiuni pentru identificarea funcționarilor publici, dar și a altor persoane, care ar putea fi implicate în procesul de eliberare a actelor cadastrale”, se arată în nota informativă emisă de CNA.

Pentru trafic de influență, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu amendă de până la 150 de mii de lei sau închisoare de până la șase ani.

CNA amintește că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei de judecată.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Oficiului Nord al Procuraturii Anticorupţie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram