/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO//FOTO/ Peste două mii de arme și zeci de mii de gloanțe, distruse prin topire de angajații Inspectoratului General al Poliției

25 noiembrie 2021, ora 15:37

Autoritățile au distrus prin topire 2119 arme, 50 de mii de gloanțe de cartuș și 142 de accesorii și componente ale armelor, în cel de-al șaptelea exercițiu organizat și desfășurat de Inspectoratul General al Poliției cu sprijinul UE și PNUD. Evenimentul a avut loc joi, 25 noiembrie.

Potrivit autorităților, evenimentul a fost organizat și desfășurat în scopul consolidării stabilităţii în regiunea Europei de Sud-Est și reducerii amenințării înmulțirii armelor mici şi armamentului uşor în Republica Moldova.

Printre armele distruse se numără: pistoale-mitralieră, carabine, arme cu ţeava lisă şi ghintuită, pistoale şi revolvere cu ţeava ghintuită, pistoale cu gaze, arme şi pistoale pneumatice, pistoale de lansare, pistoale improvizate, dispozitive de tragere, diverse piese şi accesorii de arme inutilizabile.

Acestea au fost retrase din circuitul civil, deoarece starea tehnică nu corespunde cerințelor esențiale de securitate, sunt deteriorate, inutilizabile, cu modificări neautorizate în construcție, păstrate ilegal, depistate fără stăpân, confiscate sau predate benevol.

Exercițiul a fost realizat datorită suportului financiar acordat de Uniunea Europeană, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova și Biroul de control pentru Europa de Sud-Est și de Est asupra armelor de calibru mic și a armamentului ușor (SEESAC).

Cu finanțarea Uniunii Europene și sprijinul PNUD SEESAC (Biroul de control pentru Europa de Sud-Est și de Est asupra armelor de calibru mic și a armamentului ușor) din anul 2005 până în 2019 au fost distruse prin topire peste 16 mii de unități de arme.

Sursa foto: politia.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram