Autoritățile au distrus prin topire 2119 arme, 50 de mii de gloanțe de cartuș și 142 de accesorii și componente ale armelor, în cel de-al șaptelea exercițiu organizat și desfășurat de Inspectoratul General al Poliției cu sprijinul UE și PNUD. Evenimentul a avut loc joi, 25 noiembrie.

Potrivit autorităților, evenimentul a fost organizat și desfășurat în scopul consolidării stabilităţii în regiunea Europei de Sud-Est și reducerii amenințării înmulțirii armelor mici şi armamentului uşor în Republica Moldova.

Printre armele distruse se numără: pistoale-mitralieră, carabine, arme cu ţeava lisă şi ghintuită, pistoale şi revolvere cu ţeava ghintuită, pistoale cu gaze, arme şi pistoale pneumatice, pistoale de lansare, pistoale improvizate, dispozitive de tragere, diverse piese şi accesorii de arme inutilizabile.

Acestea au fost retrase din circuitul civil, deoarece starea tehnică nu corespunde cerințelor esențiale de securitate, sunt deteriorate, inutilizabile, cu modificări neautorizate în construcție, păstrate ilegal, depistate fără stăpân, confiscate sau predate benevol.

Exercițiul a fost realizat datorită suportului financiar acordat de Uniunea Europeană, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova și Biroul de control pentru Europa de Sud-Est și de Est asupra armelor de calibru mic și a armamentului ușor (SEESAC).

Cu finanțarea Uniunii Europene și sprijinul PNUD SEESAC (Biroul de control pentru Europa de Sud-Est și de Est asupra armelor de calibru mic și a armamentului ușor) din anul 2005 până în 2019 au fost distruse prin topire peste 16 mii de unități de arme.

Sursa foto: politia.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!