Ministerul Sănătății anunță că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 855 de cazuri noi de coronavirus. Asta după ce au fost efectuate 6.572 de teste de laborator.

Din numărul total de cazuri, șase cazuri asociate cu contact sunt din afara țării: 2-România, 1-Ungaria, 1-Egipt, 1-Italia, 1-Georgia.

Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns astfel în țara noastră la 361.116. Din numărul total de cazuri, 13 sunt în rândul lucrătorilor medicali. În cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 1.628 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 183 în stare extrem de gravă, iar 30 de pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Ministerul Sănătății continuă să raporteze decese de COVID-19 din trecut, astfel numărul persoanele care și-au pierdut viața din cauza complicațiilor cauzate de coronavirus a trecut de 8.985. Majoritatea sufereau de comordibități precum cardiopatie, hipertensiune arterială, nefropatie și altele.

Alte 1.031 persoane au fost vindecate. În total, 344.414 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 4.698 persoane, iar 10.268 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!