/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

PA examinează într-un dosar penal acțiunile magistraților Musteață și Cernat expuse în nota informativă emisă de SIS

missing
25 noiembrie 2021, ora 15:17

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că examinează în cadrul unui dosar penal acțiunile magistraților Dorel Musteață și a Ninei Cernat expuse în nota informativă emisă de Serviciul de Informație și Securitate (SIS).

Astfel, în contextul analizării sesizării Procuraturii Generale, PA menționează că investighează acțiunile pretinse a fi ilegale ale celor doi magistrați, prin prisma săvârșirii infracțiunii de îmbogățire ilicită.

Procuratura Anticorupție a mai anunțat că va informa opinia publică despre acțiunile relevante întreprinse și soluția emisă pe caz.

Amintim că în 23 noiembrie fostul deputat, Alexandru Slusari, a făcut public un document despre care afirmă că ar fi fost trimis de SIS către procurorul general, Alexandr Stoianoglo încă acum un an. Documentul constată că în procesul investigațiilor care l-au vizat pe membrul CSM a fost sesizat un caracter disproporțional al situației materiale reale, inclusiv a rudelor apropiate, în raport cu veniturile și bunurile declarate de către Dorel Musteață.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova a confirmat autenticitatea documentului, făcut public de către Slusari. Potrivit SIS, documentul a fost remis către organele Procuraturii pentru verificările de rigoare.

Miercuri, 24 noiembrie, Procuratura Generală a anunțat va investiga circumstanțele expuse în nota informativă emisă de Serviciul de Informații și Securitate în privința lui Dorel Musteață și a Ninei Cernat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram