Procuratura Anticorupție (PA) anunță că examinează în cadrul unui dosar penal acțiunile magistraților Dorel Musteață și a Ninei Cernat expuse în nota informativă emisă de Serviciul de Informație și Securitate (SIS).

Astfel, în contextul analizării sesizării Procuraturii Generale, PA menționează că investighează acțiunile pretinse a fi ilegale ale celor doi magistrați, prin prisma săvârșirii infracțiunii de îmbogățire ilicită.

Procuratura Anticorupție a mai anunțat că va informa opinia publică despre acțiunile relevante întreprinse și soluția emisă pe caz.

Amintim că în 23 noiembrie fostul deputat, Alexandru Slusari, a făcut public un document despre care afirmă că ar fi fost trimis de SIS către procurorul general, Alexandr Stoianoglo încă acum un an. Documentul constată că în procesul investigațiilor care l-au vizat pe membrul CSM a fost sesizat un caracter disproporțional al situației materiale reale, inclusiv a rudelor apropiate, în raport cu veniturile și bunurile declarate de către Dorel Musteață.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova a confirmat autenticitatea documentului, făcut public de către Slusari. Potrivit SIS, documentul a fost remis către organele Procuraturii pentru verificările de rigoare.

Miercuri, 24 noiembrie, Procuratura Generală a anunțat va investiga circumstanțele expuse în nota informativă emisă de Serviciul de Informații și Securitate în privința lui Dorel Musteață și a Ninei Cernat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!