social

Parlamentul a aprobat majorarea venitului minim lunar, utilizat pentru stabilirea dreptului la ajutor în perioada rece a anului

25 noiembrie 2021, ora 20:32
Distribuie:

Parlamentul a aprobat majorarea venitului lunar minim garantat, utilizat pentru stabilirea dreptului la ajutor în perioada rece a anului. Astfel, venitul minim lunar, în baza căruia familiile defavorizate vor putea solicita ajutorul pentru perioada rece a anului, va fi majorat cu 478,4 lei,  de la  2631,2 lei până la 3109,6 lei.

Legea modificată prevede majorarea multiplicatorului pentru venitul mediu lunar garantat, de la indicele 2,2 la 2,6, care este utilizat pentru stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului.

Persoanele eligibile care  doresc să beneficieze, pentru prima dată, de acest ajutor, urmează să depună o cerere-tip la Serviciul asistență socială-comunitară, iar la necesitate să prezinte și alte informații referitoare la venituri. După procesarea cererilor în sistemul informațional, este emisă decizia cu privire la acordarea ajutorului pentru perioada rece a anului.

De această facilitate vor beneficia aproximativ 300 mii de familii. În acest scop, urmează a fi alocate, din bugetul de stat, circa 217 mil. lei.

Plata ajutorului pentru perioada rece a anului se va efectua pentru luna precedentă și se va calcula începând cu 1 noiembrie 2021.

Menționăm că Guvernul a modificat cuantumul ajutorului pentru perioada rece a anului, prin majorarea acestuia de la 500 lei până la 700 lei, pentru lunile noiembrie 2021-martie 2022.

Proiectul a fost adoptat astăzi, 25 noiembrie în lectura finală.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram