/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Parlamentul a votat în prima lectură. Asigurarea obligatorie de asistenţă medicală nu se va scumpi în anul viitor

missing
25 noiembrie 2021, ora 20:10

Proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM) pentru anul viitor a fost aprobat, joi, 25 noiembrie în prima lectură, cu votul a 74 de deputați. Astfel, plata pentru asigurarea obligatorie de asistenţă medicală nu se va scumpi, valoarea acesteia atât în formă de contribuție procentuală de 9%, cât și în formă de sumă fixă de 4.056 de lei va fi păstrată și în anul 2022.  

Potrivit proiectului, în anul 2022, fondurile asigurării obligatorii în sănătate vor însuma venituri  și cheltuieli de cca 12,3 miliarde de lei. Față de anul curent, veniturile vor crește cu 10,3%, iar cheltuielile –  cu 8,3%.

Plățile de asigurare obligatorie pentru asistenţă medicală în formă de contribuţie procentuală la salariu şi la alte recompense vor constitui 5,9 miliarde de lei, în creștere cu 919,4 milioane de lei față de cele aprobate în 2021.

Totodată, pentru transferurile din bugetul de stat în FAOAM pentru asigurarea categoriilor de persoane neangajate sunt prevăzute 5,9 miliarde de lei, cu o majorare de  227,7 milioane de lei comparativ cu nivelul aprobat pentru anul 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram