/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Prima femeie desemnată în funcția de prim-ministru al Suediei a demisionat la doar câteva ore după ce a fost aleasă 

missing
25 noiembrie 2021, ora 09:35

Premierul Suediei, Magdalena Andersson, a demisionat miercuri seară, 25 noiembrie, la doar câteva ore după ce fusese aleasă în această funcție. Ea și-ar fi dat demisia în contextul retragerii unui partener de coaliţie şi respingerii proiectului de buget de către Parlament, transmite Digi24.

Magdalena Andersson a devenit prima femeie premier al Suediei miercuri la prânz. Totuși, proiectul de buget pe care Magdalena Andersson, liderul Partidului Social-Democrat, l-a propus a fost respins de Parlamentul de la Stockholm, iar Partidul Verzilor s-a retras din coaliţia guvernamentală.

Parlamentul de la Stockholm a aprobat un proiect bugetar alternativ, elaborat de formaţiuni de opoziţie, printre care se numără partidul de extremă-dreapta Democraţii Suedezi (SD).

Potrivit sursei citate, ca reacţie, Magdalena Andersson l-a anunţat miercuri seară pe preşedintele Parlamentului, Andreas Norlén, că demisionează din funcţia de prim-ministru. Ea a menționat că s-ar putea să vrea să fie aleasă din nou în această funcție, dar peste o anumită perioadă.

„Pentru mine, este vorba de respect, dar nici nu vreau să conduc un guvern în care ar putea apărea dubii asupra legitimităţii. Există o practică de tip constituţional că un guvern de coaliţie trebuie să demisioneze dacă se retrage un partid din coaliţie”, a afirmat Magdalena Andersson, citată de site-ul Politico.eu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram