/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Principalele modificări la Legea bugetului de stat pentru anul curent: Cheltuielile preconizate pentru anul curent au crescut cu 421,7 milioane de lei

missing
25 noiembrie 2021, ora 12:46

Deputații au votat în lectură finală amendamentele la Legea cu privire la modificarea bugetului pentru anul 2021.

Astfel, au fost majorate atât veniturile la bugetul de stat cât și partea de cheltuieli. Partea de venituri  a fost majorată cu 767,8 milioane de lei, în special, din contul încasărilor din impozite și taxe, care au însumat 700 milioane de lei.

Partea de cheltuieli a fost majorată cu 421,7 milioane de lei. A fost aprobată majorarea alocațiilor pentru compensarea diferenței de tarif, conform facturilor de gaze naturale și energie termică –  cu 210 milioane de lei, 139 milioane de lei vor fi transferate în bugetul asigurărilor sociale de stat. 35 de milioane de lei  vor fi redistribuiți pentru asigurarea indemnizațiilor sociale ale salariaților, inclusiv în condițiile aplicării măsurilor restrictive în perioada pandemiei Covid-19. Fondul de rezervă al Guvernului a fost suplinit cu alte 50 de milioane de lei, bani alocați „pentru acțiuni neprevăzute, care pot surveni până la sfârșitul anului”.

Deficitul bugetului public național pentru anul în curs a fost aprobat în mărime de   11 miliarde 791 milioane de lei.

La situația din 31 decembrie 2021, soldul datoriei de  stat nu va depăși 85 438,4 milioane de lei, în creștere cu 1 424,1 milioane de lei față de valoarea preconizată inițial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram