Deputații au votat în lectură finală amendamentele la Legea cu privire la modificarea bugetului pentru anul 2021.

Astfel, au fost majorate atât veniturile la bugetul de stat cât și partea de cheltuieli. Partea de venituri  a fost majorată cu 767,8 milioane de lei, în special, din contul încasărilor din impozite și taxe, care au însumat 700 milioane de lei.

Partea de cheltuieli a fost majorată cu 421,7 milioane de lei. A fost aprobată majorarea alocațiilor pentru compensarea diferenței de tarif, conform facturilor de gaze naturale și energie termică –  cu 210 milioane de lei, 139 milioane de lei vor fi transferate în bugetul asigurărilor sociale de stat. 35 de milioane de lei  vor fi redistribuiți pentru asigurarea indemnizațiilor sociale ale salariaților, inclusiv în condițiile aplicării măsurilor restrictive în perioada pandemiei Covid-19. Fondul de rezervă al Guvernului a fost suplinit cu alte 50 de milioane de lei, bani alocați „pentru acțiuni neprevăzute, care pot surveni până la sfârșitul anului”.

Deficitul bugetului public național pentru anul în curs a fost aprobat în mărime de   11 miliarde 791 milioane de lei.

La situația din 31 decembrie 2021, soldul datoriei de  stat nu va depăși 85 438,4 milioane de lei, în creștere cu 1 424,1 milioane de lei față de valoarea preconizată inițial.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!