/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Republica Moldova ar putea fi conectată la rețeaua de autostrăzi europene. Natalia Gavrilița a discutat despre acest subiect cu comisarul european pentru transporturi

25 noiembrie 2021, ora 21:22

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița susține că a discutat cu Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi despre dorința de a obține deschiderii treptate de către UE a pieței transportului rutier pe baza progresului înregistrat de Republica Moldova în transpunerea acquis-ului relevant al UE.

„Ne dorim conectarea țării noastre la rețeaua de autostrăzi europene. Știu că toți așteptăm momentul când de la Chișinău la București vom putea ajungem mult mai rapid pe autostradă sau la momentul când călătoria Chișinău-Padova ar dura 14 ore, fără pericole, fără semafoare, localități sau riscuri la intersecții”, a declarat Natalia Gavrilița

Totodată, Natalia Gavrilița a anunțat că a fost aprobat un nou cod feroviar, care a liberalizat serviciile pe rețeaua de căi ferate și a deschis drumul pentru noi investiții în domeniu.

În urma întrevederii, prim-ministra a anunțat că Moldova va beneficia de construcția unui nou pod peste Prut la Ungheni care va scurta călătoria spre Iași cu 30 de minute. Vom avea un nou pod peste Nistru, lângă Soroca, care va scurta călătoria la Kiev și va atrage noi fluxuri de transport de mărfuri.

„Urmează să reabilităm podul Giurgiulești-Galați, pentru a-i majora capacitatea. Avem asigurate finanțări majore pentru tronsoanele: Leușeni-Chișinău-Dubăsari, Unguri-Soroca, Tighina-Căușeni-Cimișlia, Slobozia Mare-Giurgiulești, Hîncești-Leova-Cantemir, centura de la Vulcănești și alte drumuri care devin începând cu anul viitor șantiere”, a mai menționat aceasta.

Prim-ministra Republicii Moldova susține că Guvernul contează pe sprijinul Uniunii Europene și al Adinei Vălean inclusiv în procesul negocierii Declarației Comune a Summit-ului PaE din decembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram