/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

UE a autorizat administrarea vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârstele între 5 și 11 ani

missing
25 noiembrie 2021, ora 15:54

Agenția de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a aprobat, joi, 25 noiembrie, administrarea vaccinului împotriva COVID-19 Pfizer/BioNTech pentru copii cu vârste între 5 și 11 ani, transmite Digi24.

Astfel, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că vaccinul Pfizer va fi administrat în două doze de zece micrograme fiecare, cu trei săptămâni între cele două doze. Dozele pentru adulți conțin 30 de micrograme de vaccin.

Pfizer/BioNTech a anunțat că eficacitatea vaccinului lor este de 90,7%, conform testelor clinice pentru grupa de vârstă menționată.

Potrivit sursei citate, nu este clar încă de când vor începe țările să administreze vaccinurile la copii, însă la începutul acestei săptămâni, ministrul german al sănătății, Jens Spahn, spunea că livrarea în Uniunea Europeană a dozelor pentru copii va începe din 20 decembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram