Agenția de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a aprobat, joi, 25 noiembrie, administrarea vaccinului împotriva COVID-19 Pfizer/BioNTech pentru copii cu vârste între 5 și 11 ani, transmite Digi24.

Astfel, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că vaccinul Pfizer va fi administrat în două doze de zece micrograme fiecare, cu trei săptămâni între cele două doze. Dozele pentru adulți conțin 30 de micrograme de vaccin.

Pfizer/BioNTech a anunțat că eficacitatea vaccinului lor este de 90,7%, conform testelor clinice pentru grupa de vârstă menționată.

Potrivit sursei citate, nu este clar încă de când vor începe țările să administreze vaccinurile la copii, însă la începutul acestei săptămâni, ministrul german al sănătății, Jens Spahn, spunea că livrarea în Uniunea Europeană a dozelor pentru copii va începe din 20 decembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!