/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Sărbătorile de iarnă, într-un format mai relaxat. Câte un târg de Crăciun, în fiecare sector al Capitalei

missing
25 noiembrie 2021, ora 18:21

În acest an, sărbătorile de iarnă vor avea loc într-un format mai relaxat, așa cum pandemia bate în retragere. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei. Asta deși, tot el, acum două zile, acuza Ministerul Sănătății de gestionarea proastă a situației pandemice. Acum, Ion Ceban spune că, în scuarul Catedralei, dar și în toate sectoarele Chișinăului, va fi amenajat câte un târg de Crăciun cu vin fiert și plăcinte fierbinți. Iar zilnic, vor fi organizate mici concerte și spectacole. Startul sărbătorilor de iarnă va fi dat, tradițional, pe data de 1 decembrie, cu inaugurarea Pomului de Crăciun.

Luni, Ion Ceban se arăta convins de faptul că autoritățile din Sănătate publică nu gestionează corect sitiația pandemică.

La două zile distanță, primarul anunță că sărbătorile de iarnă vor avea loc cu vin fiert și plăcinte, târguri, mici concerte, dar și alte manifestații, așa cum pandemia bate în retragere.

Deci, în fiecare sector al capitalei va fi amenajat câte un târg de Crăciun cu decorațiuni specifice sărbătorii, vor fi împodobiți brazi și se vor instala luminițe și ghirlande multicolore. Luminițele se vor aprinde și pe unele troleibuze care circulă în oraș. Mai mult, potrivit edilului, toate sensurile giratorii din oraș vor avea elemente de sărbătoare, iar locul cel mai atractiv va fi, totuși, scuarul Catedralei cu un adevărat Orășel de Crăciun amenajat acolo.

Ion Ceban a dat asigurări că vor fi respectate toate măsurile de siguranță. Fiind întrebat cum mai exact va fi făcut acest lucru, el a pasat responsabilitatea pe seama Ministerului de Interne.

Părerile oamenilor sunt împărțite la acest subiect. În timp ce unii spun că au nevoie de sărbătoare, alții preferă să se izoleze în sânul familiei.

„Cred că nu este timpul potrivit, numărul infectărilor nu a scăzut. Oamenii trebuie să se protejeze.”

Totuși, în noaptea dintre ani, concertul va avea loc în format online, fără prezența spectatorilor, iar iluminatul stradal va fi aprins, treptat, pe străzile Capitalei. Întrebat despre costuri, Ion Ceban a declarat că încă nu au fost făcute toate calculele, așa că a evitat să numească o sumă exactă. Și anul trecut, Pomul de Crăciun artificial al Primăriei, pe care municipalitatea îl scoate din depozit deja de câțiva ani, a fost amenajat în scuarul Catedralei. Din cauza pandemiei, nu au fost organizate, însă, târguri sau iarmaroace, dar au avut loc mai multe concerte și spectacole teatralizate. Astăzi, Ion Ceban a ținut să menționeze că, pentru anii viitori, ar putea fi făcut un sondaj, în care chișinăuenii să decidă, dacă își doresc un pom natural sau unul artificial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram